13

07-28-2008-0002-0012

VUIL WATER TANK

Soms rijden mensen in hun auto over een brug en zien onder zich hoe anderen lekker relaxed op het dek van hun jachtje zitten of liggen.
“Dat wil ik ook;”denkt die automobielist.
NIET DOEN
Want stel dat je genoeg gespaard hebt voor zo’n aardig jachtje van een meter of elf. De aanschaf is dus geen bezwaar.
Maar oh wee als Brussel zich ermee gaat bemoeien of nog erger de regering van dit, toch al zo betuttelde, land.
Dan komt de desbetreffende minister, die natuurlijk altijd geld tekort komt, op het lumineuse idee dat de jachtjeseigenaren geen rode diesel meer mogen varen want die vervuilt.Dus laat hij hen de veel duurdere autodiesel kopen en wordt die minister weer een beetje rijker.
Ach, weet hij veel, diesel is diesel, of er nu een kleurtje door gemengd wordt of niet, het vervuild allemaal. Daar kan de booteigenaar dan boos om worden maar het helpt niet dus haalt hij zijn schouders op en doet wat die minister zegt, want zo zijn wij Nederlanders, de braafste kinderen uit de Europaklas. De minister lacht in zijn vuistje en een paar jaar later komt hij nog eens met een onnozel idee. Deze keer moeten de booteigenaren een vuilwatertank in hun boot inbouwen. Alweer onder het mom van “Goed voor het millieu”.In de nieuwe boten worden die de laatste vijf jaar al vanaf de werf ingebouwd. Maar veel eigenaren hadden geen “Nieuwe Boot-geld” Zij schaffen zich dus zo’n tank met toebehoren aan en gaan vol goede moed aan de inbouw.Uiteindelijk is het goed voor het heilige millieu.
Maar dan! Waar moet je dat ding plaatsen? De boot is dusdanig functioneel ingebouwd, dat er geen gaatje meer over is. Bovendien kom je er achter dat zo’n ding nooit volgens een tekening op het doosje op die manier kan worden ingebouwd en ook dat niet alle onderdelen geleverd worden
Als dan eindelijk je halve boot gesloopt is voor zo’n strondpot en je hebt alles aangesloten, krijg je toch medelijden met die arme vissen die zo’n lekkere vette drol niet te versmaden vinden en er veel stoffen uithaalen die weer goed voor hun zijn. Allicht dat er in het IJsselmeer geen paling meer rond zwemt. Dus draai jij die kraan dicht en loost alles weer gewoon op de ouderwetse manier. Ze kunnen toch niet controleren of het jouw drol is of die van je buurman die naast jou vaart en ook net als jij een klein beetje probeert te genieten van zijn zuurverdiende vakantie omdat hij,net als jij nou toevallig een bootje hebt zodat er geen geld meer is voor een vliegreis (waardoor je veel meer vervuild) naar het warme zuiden.
Jij bent wel € 600,– lichter en dan heb je het nog niet eens LATEN inbouwen.
Ach ja, van achter een bureau kan alles worden verzonnen om zogenaamd het heilige millieu te sparen maar eigenlijk meer om de, al even heilige, economie draaiende te houden.

(Ingezondestuk door/iks/sharing)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: